Aperitief lezing: “De opmerkelijke Belgische inbreng in Operatie Overlord”

B67 lid van Vliegclub Ursel Philippe Verleyen is, naast zijn Schepenambt van Aalter, begeesterd door alles wat zich tijdens en vooral op het einde van WO II afspeelde. Hij zorgt er voor dat Aalter met regelmaat de Poolse bevrijders van de streek herdenkt, iets wat hem heel nauw aan het hart ligt.
Maar hij is ook vaak bezig met opzoekwerk naar de inbreng van landgenoten ten aanzien van de bevrijding en dan zeker als het gaat over operatie Overlord, met D-Day als start.Tijdens een aperitieflezing neemt Philippe u mee naar 6 juni 1944. Schrijf u gauw in en kom luisteren (en kijken!) naar een interessant stuk geschiedenis!

VCU leden en hun familie en vrienden zijn van harte welkom voor deze gratis lezing via inschrijving naar philippe@B67ursel.be .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.