Vliegopleiding

Voor het behalen van de vergunning Privaat Piloot, PPL(A) of Recreatief Piloot (LAPL) , moet de kandidaat piloot voldoen aan een aantal voorwaarden. De belangrijkste zijn: een geneeskundig attest, een Engelse test en het volgen van de theoretische en praktische opleiding.

 

 

Het geneeskundig attest

 

Het spreekt voor zich dat elke piloot medisch geschikt moet zijn. Het geneeskundig onderzoek bestaat uit een basisonderzoek en een uitgebreid onderzoek van neus-keel-oren, hart, longen, ogen en bloed. Een doorsnee fit persoon hoeft zich geen zorgen te maken. Het dragen van een bril is in de meeste gevallen geen belemmering.

 

Er zijn meerdere erkende geneesheren (Authorised Medical Examinar, AME) of geneeskundige centra waar U terecht kan. Een aanvraagformulier voor een attest Klasse 2, nodig voor een PPL(A), en een lijst van adressen vindt u op de website van het Directoraat-Generaal Luchtvaart (DGLV). De geldigheid van het geneeskundig attest is afhankelijk van de leeftijd.

 

 

Engelse test

 

Elke piloot is verplicht zijn kennis van de Engelse taal te demonstreren in een specifieke test (ELPT). Een attest van operationele taalkennis Engels wordt behaalt bij het slagen van deze test bij een erkende school of instelling. Binnen de club worden deze testen op regelmatige tijdstippen georganiseerd.

De theoretische en praktische opleiding

Verdere details vind u op de website van onze vliegschool: www.ebul-ato.be


Verschil LAPL-PPL

LAPL of Light Aircraft Pilot Licence.

– minimum 100 u. theorie en 30 u. praktijk

– na het behalen van de licentie mag men onbezoldigd vliegen met éénmotorige vliegtuigen van maximum 2T en met maximum 3 passagiers.

PPL Private Pilot Licence

– minimum 100 u. theorie en 45 u. praktijk.

– na het behalen van de licentie mag men onbezoldigd met alle vliegtuigtypes vliegen, al zijn bijkomende opleidingen nodig voor meermotorige vliegtuigen, voor instrumentvliegen, en zo meer.

  Het is dus werkelijk de opstaplicentie voor verdere mogelijkheden, tot en met commercieel piloot en lijnpiloot. 

 


Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.