Leer bij ons vliegen

Eens meevliegen is natuurlijk een belevenis!

Vanop het terras kijken naar de voorbijtaxiënde en –vliegende vliegtuigjes, bij het drinken van een pintje of het eten van een pannenkoek of middagmaal, is eigenlijk ook al best gezellig. Maar verdorie: waarom niet zelf leren vliegen? Wat heb je daarvoor nodig? Zoals voor elke hobby wat tijd en wat geld.

En bovendien voor het vliegen een minimum aan gewone gezondheid (zelfs paraplegieken mogen leren vliegen: zie elders) en “de” microbe, om je te helpen de examens te trotseren. Denk er eens over na, en vraag volgende keer tussen de pintjes of na je middagmaal aan het bureautje om het lidmaatschapsformulier in te vullen.


De cursus start elk jaar in september.

Image

VCU Erkende vliegschool (EASA ATO BE-321).

                          alt
De overgang naar de Europese EASA-normen is rond en we startten een eigen website: www.ebul-ato.be.
De school leidt tot het bekomen van de licentie LAPL of PPL.

Buiten EASA startten we recent ook een ULM-vliegschool EBULM@VCU, waar  de ULM-licentie het doel is.

                              alt

Wat omvat “leren vliegen” bij Vliegclub Ursel ?

– Een praktische opleiding die bestaat uit de vliegopleiding en de opleiding radiocommunicatie.
– Een theoretische opleiding, gegeven in de leslokalen van VCU door erkende lesgevers.

De eerstvolgende cursus promotie 17 wordt op zaterdagmorgen gegeven van 9u30 tot 13u (met uitzondering van de schoolvakanties) en start in september 2017. Zowel de praktijk als de theorie kunnen los van elkaar of samen gestart worden, een lidmaatschap van de club is vereist (actueel €225,00).

• Er zijn medische tests verbonden aan de opleiding tot piloot, omvattend: algemeen onderzoek, electrocardiogram, neus- oor- en keelonderzoek, oogonderzoek, bloed- en urineonderzoek. Voor de medische tests, oefenvergunning + vliegboek dient een vergoeding betaald te worden, info kostprijs bij het Directoraat-Generaal Luchtvaart: www.mobilit.fgov.be (± €400,00). Niets weerhoudt de kandidaat ervan om na het vervullen van de formaliteiten voor het lidmaatschap te starten met de vliegopleiding. Enkel voor de eerste solovlucht dient men een medisch attest en oefenvergunning te bezitten. Wij adviseren echter om eerst de medische tests te ondergaan.

• De clubvliegtuigen worden verhuurd aan de leden, gerekend per minuut draaiende motor, deze prijs is variabel naargelang de benzineprijs (momenteel ongeveer €2/min.). Verzekering tegenover derden alsook van de pilootzetel, brandstof en onderhoud zijn in de huurprijs van de vliegtuigen inbegrepen. Prijs instructeur €0,75/min., voor solovluchten 0,40/min. (voor de praktische opleiding moet gerekend worden op gemiddeld 60 uur).
• De kostprijs voor de theoretische opleiding bedraagt in eerste instantie €500,00 en de cursussenboeken kosten €110,00. In een later stadium: navigatiebenodigdheden ± €100,00 en de radio-opleiding €200,00.

Kom gerust eens langs voor bijkomende inlichtingen of een initiatievlucht met instructeur, of gewoon om eens kennis te maken met de club in ons gezellig clubhuis met terras waar u de mensen die uw passie delen aan het werk kan zien.
Meer details vindt u ook op deze website: klik bovenaan op “VLIEGSCHOOL”.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.