Verken het luchtruim!

De meteo valt de laatste weken niet echt mee voor een piloot. Regen, lage bewolking, mist, sneeuw, … niet echt bevorderlijk voor onze sportvliegerij. Maar het is niet altijd kommer en kwel. Soms heb je echt “chance” ! Zaterdag 18 dec was zo’n dag.
Het had weliswaar de dag voordien en ’s nachts gesneeuwd, maar voor vliegclub Ursel is dit geen probleem. Daar waar Wevelgem en consoorten gans de dag gesloten blijven had onze immer parate Luc ervoor gezorgd dat de runway en taxiway’s sneeuwvrij waren. Rond 11 uur is het sneeuwruimen voltooid en kunnen de eerste toestellen zich klaarmaken.

De vreugde was echter van korte duur. Een zone met lage bewolking (500 ft) kwam immers vanuit het zuiden onze richting uit. Sommige toestellen konden nog net een circuitje vliegen om dan vlug terug aan de grond te staan. Het zag ernaar uit dat het weer niks zal worden. Met een beetje geduld werd het in de namiddag dan toch mogelijk om te vliegen. De 07 is in use, en we taxiën direct tot aan de eerste intersectie alwaar we onze run-up doen. Een handvol minuten later, wanneer de olie op temperatuur is, melden we “ready for departure”. Eenmaal airborne genieten we van een winters landschap boven Ursel en omstreken.

Het wordt een prachtige vlucht over een mooi en vredig sneeuwlandschap. Na ongeveer een uurtje genieten, keren we terug naar Ebul om te landen. De “final 07” ziet er wel een beetje anders uit dan gewoonlijk.

Met onze speciale dank aan Luc De Smet voor het operationeel houden van ons vliegveld. Sneeuwruimen om de dag te beginnen, gevolgd door de functie van pleinoverste, om af te sluiten als barman! Wie doet beter voor de club en voor de piloten?

 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.