Aalter Air Rally 2021 Uitgesteld

BELANGRIJK BERICHT!!

Aalter Air Rally, die normaal morgen zondag 8 augustus zou plaats vinden, wordt uitgesteld omwille van de voorspelde onveilige weersomstandigheden.
De weersvoorspellingen geven rukwinden tot 27 knopen die op de piste in Ursel een crosswind zouden genereren van 14 knopen wat teveel is voor de lichtere vliegtuigen.  Daarnaast is er ook kans op verminderde zichtbaarheid van 3000m.  Een zichtbaarheid van 5000m is het minimum om veilig VFR (=minimale zichtbaarheid) te kunnen vliegen.  Daarenboven is er ook kans op een gesloten wolkendek (broken clouds) op 1300ft en dit is de hoogte van het vliegcircuit in Ursel. Dit zullen wellicht tijdelijke situaties zijn, maar de combinatie ervan maakt dat de omstandigheden niet gunstig zijn om een vliegrally te organiseren waar iedereen gelijke kansen moet krijgen.

Er is meteen ook beslist Aalter Air Rally 2021 uit te stellen naar zondag 29 augustus.
Gevleugelde groeten,
Aalter Air Rally Team

Aalter Air Rally in Het Laatste Nieuws. Bekijk hier het artikel.

Vliegclub Ursel organiseert op zondag 8 augustus 2021 de eerste Aalter Air Rally (AAR) !!

Piloten die al een tijd lid zijn van onze club kennen misschien nog de traditionele Lou Memorial, deze AAR zal een waardige opvolger worden en we hopen op een even grote traditie!

De AAR is een vliegende zoektocht van ongeveer 75 à 90 min vliegtijd voor vliegtuigen (PPL/ULM) en helikopters. De deelnemers kunnen een mooie dag beleven op en rond het unieke vliegveld van Ursel, sinds 1 januari 2019 gelegen in de fusiegemeente Aalter.
Maar u kan natuurlijk als bezoeker ook een kijkje komen nemen op het Urselse vliegveld! We stellen onze deuren wijd open en informeren u graag over dit gebeuren en over de activiteiten van onze vliegclub. Gedurende de ganse dag kan u in ons volledig vernieuwd clublokaal, genaamd ‘de AerodrOOm’, iets eten en drinken. Er zijn ook wandelingen en fietsroutes uitgestippeld en op het terrein zijn er een aantal infostanden mbt de streek.
De deelnemers vliegen hun zoektocht na een briefing vanaf 10u. Om 17u00 verwachten we de aankomst van de laatste deelnemer. Tussen 17u00 en 18u00 is er de puntentelling door een aangestelde ‘strenge’ jury. Om 18u00 volgt dan de plechtige bekendmaking van de uitslag en uitreiking prijzen per categorie.
Het organisatieteam hoopt u allen talrijk te mogen verwelkomen op de 1ste AAR en we groeten u dan ook gevleugeld.
Piloten die meer info willen of zich nu al willen inschrijven kunnen een mailtje sturen naar RALLY@vliegclubursel.be .

5 thoughts on “Aalter Air Rally 2021 Uitgesteld

 1. Walter Neirinck says:

  Goeie middag,

  Is er meer info ivm de wandel- en fietstocht morgen zondag 29 augustus ?
  Vooral de afstand zouden we graag te weten komen, en ook wanneer er kan gestart worden (ik vermoed om 10u00) ?

  Alvast bedankt en tot morgen. Walter & Carine

  Beantwoorden
   1. Rudi Niessen says:

    Dag Walter,
    Er is geen uitgestippeld parcours voor fietsers, er werd aangegeven dat er vanuit het vliegveld kan gefietst worden in de omgeving.
    mvg
    RUdi

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.