Ontstaan

In 1978 zagen enkele vliegenthousiasten de enorme mogelijkheden van het vliegveld in Ursel als start voor de oprichting van Vliegclub Ursel vzw. Het vliegen voor iedereen mogelijk te maken, was hun bedoeling. Sedertdien is de vereniging uitgegroeid tot een volwaardige vliegclub en erkende EASA vliegschool voor motorvliegen. (DTO Declared Organisation).

Voor de theoretische opleiding beschikt de club over een didactisch ingericht leslokaal, terwijl voor de praktische opleiding gebruik gemaakt wordt van uiterst geschikte lestoestellen van het type Evektor Sportstar RTC ,Piper Cadet II / Warrior III.

De opleiding wordt er verstrekt door gemotiveerde instructeurs met jarenlange ervaring in tal van takken van het motorvliegen.

Naast de vliegopleiding kan men in de Vliegclub Ursel ook terecht voor het beoefenen van het motorvliegen. Hiervoor beschikt de club over zes volledig uitgeruste reisvliegtuigen van het type Piper Cadet, Warrior III, Archer II en III (deze laatste is IFR gekeurd).

Mits eenvoudige reservatie kan ieder lid van onze vereniging over de toestellen beschikken voor het uitoefenen van opleidingsvluchten, lokale vluchten of reizen naar binnen- of buitenland met familie, kennissen of andere clubleden.

Niet alleen houders van een vliegvergunning (Privaat Piloot of Internationaal Privaat Piloot), maar ook tal van beroepspiloten werkzaam bij kleine en grote luchtvaartmaatschappijen behaalden hun eerste vergunning binnen onze club.

Word lid van onze club en ontdek het motorvliegen: een boeiende vrijetijdsbesteding, een manier om vrijer te bewegen of misschien een eerste stap tot het boeiende beroep van piloot.
Leer vliegen bij de Vliegclub Ursel vzw en vlieg de wijde wereld in!